
Când respectul pentru natură întâlnește respectul pentru oameni
Încă de la intrare se vor putea observa o serie de arbusti și pomi amplasați în imediata vecinătate a clădirii Administrației. Lângă această clădire a fost gândită și va proiectată o pergolă exterioară ce încântă privirile datorită florilor și plantelor agatatoare pe care le conține. Pergola va putea fi închiriată pentru evenimente specifice: înmormântare, priveghi, pomană și altele.
Tot în apropierea clădirii Administrației este un parc ce are ca element principal un lac. Peisajul din acest parc este completat de arbori, arbusti și alte elemente de vegetație și care, în combinație cu băncile din piatră naturală invită la reculegere.
Parcul Central – reculegere și relaxare în același loc
Parcul Central, cel de-al doilea parc al cimitirului, are și rolul de curte interioară pentru Capela Familiei. Fiind proiectat ca un spațiu de reculegere și relaxare, acest parc este împrejmuit de coloane care dau senzația unui spațiu retras. Mobilierul din piatră naturală împreună cu glicinele formează o imagine idilică.
Centrul cimitirului este marcat de un obelisc ce este plasat la intersecția Străzii Capelei cu Drumul Central. În piațeta din jurul acestui obelisc a fost proiectat Pavilionul Capelelor care se materializează în forma unui cartier cu multiple spații verzi deschise. Acest pavilion este dominat de travertin, piatră care a fost special aleasă pentru patina caracteristică în timp și care împreună cu accentele de culoare crem transmit calm, confort și respect pentru cei care își dorm somnul cel veșnic în acest cimitir.
Pe Strada Capelei lângă obelisc se regăsește Capela Familiei. Structura aceasta este unică datorită trecerii naturale de la interior la exterior ce a fost realizată cu ajutorul grădinilor interioare din capelă, Parcul Central și perspectivele către Pavilionul Capelelor și Strada Centrală.
Ce înseamnă în cifre Cimitirul Bărdinici?
Având localizarea în intravilanul localității Șimnicu de Sus, Cimitirul Bărdinici este întins pe mai mai mult de 8,5 hectare de teren și va adăposti în jur de 12.000 de morminte, fiecare dintre acestea având două locuri de înhumare, dar și 25.000 de cripte de înhumare. Având două parcuri majore, cimitirul acordă 8580 m² pentru amenajarea spațiilor verzi. Și pentru că acest cimitir a fost proiectat încă de la bun început cu natura ca element principal, în locație se pot găsi 18 specii de arbori și arbusti cu peste 400 de exemplare plantate și 13 specii diferite de plante al căror număr trece de 300 de exemplare.
Intențiile bune s-au întâlnit cu voința, respectul pentru oameni și natură în cadrul acestui cimitir. Niciun detaliu nu a fost lăsat la voia întâmplării, astfel că imaginea de ansamblu este a unui spațiu ce poate oferi liniște sufletească. Cimitirul serbează respectul, liniștea și viața celor ce au aleg să își petreacă eternitatea în acest loc deosebit.
0 Comentarii