fbpx

O soluție modernă la criza locurilor de veci: Cimitirul Bărdinici

aug. 9, 2023 | Facilitățile cimitirului, Locuri de veci | 0 comentarii

Photo by MaryW on Pixabay

În ultimii ani, marile orașe din România s-au confruntat cu o problemă din ce în ce mai mare pe care puțini o anticipaseră până acum – o lipsă de spații de înmormântare. Cimitirele publice nu au fost concepute pentru a găzdui o populație atât de mare, în special în zonele metropolitane. Drept urmare, au apărut soluții alternative, precum construirea de cimitire private. O astfel de soluție este Cimitirul Bărdinici, un nou cimitir situat în zona metropolitană a Craiovei, care își propune să abordeze problema stringentă a locurilor de veci, care sunt limitate.

Criza locurilor de veci de la Craiova

Zona metropolitană a Craiovei se confruntă cu o penurie de spații de înmormântare, exacerbată de pandemia de COVID-19, care a dus la un număr mai mare de decese decât de obicei. Această creștere a numărului de decese a necesitat morminte suplimentare și chiar exhumarea persoanelor care au murit cu peste șapte ani în urmă. Astfel de compromisuri nu ar trebui să fie necesare, motiv pentru care cimitirele private au apărut ca răspuns la criza locurilor de înmormântare.

Vă prezentăm Cimitirul Bărdinici

Situat în satul Albești, pe raza metropolitană a Craiovei, Cimitirul Bărdinici este în prezent în construcție. Acest cimitir privat este conceput pentru a găzdui persoane din toate confesiunile creștine, oferind o soluție pentru cei care pot avea dificultăți în găsirea unui loc de odihnă final pentru cei dragi din cauza apartenenței lor religioase.

Construcția Cimitirului Bărdinici este condusă de o familie cu 25 de ani de experiență în industria monumentelor funerare. Implicarea lor extinsă în domeniu le-a oferit perspective valoroase asupra provocărilor cu care se confruntă oamenii în astfel de momente dificile. Motivați de dorința de a crea mai mult decât un cimitir, au pornit în călătoria pentru a stabili un spațiu senin și elegant în care oamenii își pot aminti cu drag de cei plecați.

Un spațiu senin și elegant

Cimitirul Bărdinici se întinde pe o suprafață impresionantă de 85.000 de metri pătrați, oferind o capacitate de 12.000 de morminte și peste 25.000 de cripte funerare. Cu toate acestea, nu este doar un cimitir tradițional. Designul său își propune să creeze un mediu elegant și liniștit, oferind mângâiere vizitatorilor. Cimitirul nu este dedicat doar mormintelor, ci are și spații verzi extinse, căi și zone pentru contemplare.

Aspectul unic al Cimitirului Bărdinici constă în designul său arhitectural și peisagistic meticulos. Atenția la detalii este evidentă la fiecare pas, de la amenajarea cimitirului până la selecția materialelor folosite. Familia din spatele proiectului a luat în considerare cu atenție nevoile și emoțiile celor care vizitează cimitirul, asigurând o experiență coerentă și plăcută din punct de vedere estetic.

Un loc de amintire și confort

Cimitirul Bărdinici este mai mult decât un cimitir. Încorporează diverse facilități suplimentare pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor. Caracteristicile demne de remarcat includ Piața Obeliscului, un loc central de adunare împodobit cu un obelisc comemorativ, un Parc Central adiacent clădirii administrației cimitirului, Capela Familiei, Pavilionul Capelelor și alte câteva structuri semnificative.

Pentru a spori și mai mult atmosfera senină, Cimitirul Bărdinici va fi înconjurat de verdeață luxuriantă, cu sute de copaci, arbuști și plante de diferite specii. Estetica generală și unitatea cimitirului creează un mediu care oferă alinare și liniște tuturor celor care vizitează.

Calitate și durabilitate

Cimitirul Bărdinici asigură cele mai înalte standarde de calitate și durabilitate în construcția și ofertele sale. Criptele funerare sunt realizate din beton prefabricat, oferind o garantie de 50 de ani. Materialele folosite în întregul cimitir sunt atent selectate pentru a transmite un sentiment de pace și longevitate. De exemplu, Capela Familiei are predominant travertin, un material cunoscut pentru frumusețea și rezistența sa atemporală.

Un cimitir inteligent pentru era digitală

Cimitirul Bărdinici este pe cale să fie primul cimitir „inteligent” din zona metropolitană Craiova. Echipat cu sisteme de supraveghere video, servicii de securitate, hărți și chiar coduri QR care oferă informații esențiale despre cimitir, îmbrățișează progresele tehnologice pentru a îmbunătăți experiența vizitatorului.

Pe lângă concesiunile de gropi, Cimitirul Bărdinici oferă servicii suplimentare, precum curățarea și întreținerea mormintelor. Mulți oameni preferă asistență profesională în menținerea locului de odihnă final al celor dragi, mai ales dacă nu pot vizita cimitirul în mod regulat. Aceste servicii asigură că mormintele rămân imaculate și servesc ca un tribut potrivit celor care au murit mai departe.

Oportunități de concesiune și prețuri speciale

Deși cimitirul este încă în construcție, este deja posibilă rezervarea mormintelor la prețuri speciale, inclusiv pachete care acoperă serviciile de întreținere și curățare. Clienții pot alege tipul și culoarea mormintelor, asigurând un loc de odihnă personalizat și semnificativ pentru cei dragi. Prețurile oferă o valoare excelentă pentru calitatea și exclusivitatea oferite de un cimitir privat în comparație cu alternativele publice.

O soluție la criza locurilor de veci

Cimitirul Bărdinici prezintă o soluție potrivită pentru criza locurilor de veci din Craiova și zona metropolitană din jur. Designul său spațios, estetica elegantă și facilitățile cuprinzătoare oferă un mediu reconfortant și demn pentru ca oamenii să-și aducă omagiu celor dragi plecați. Fiind primul cimitir inteligent din regiune, Cimitirul Bărdinici îmbrățișează tehnologia pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor, asigurând securitatea, confortul și accesul la informații vitale.

În concluzie, Cimitirul Bărdinici stabilește un nou standard pentru spațiile de înmormântare, oferind o alternativă modernă și senină la cimitirele publice tradiționale. Cu planificarea sa atentă, atenția la detalii și angajamentul față de calitate, oferă un loc de amintire și confort pentru oameni în perioadele lor cele mai dificile.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *