fbpx

Placarea mormintelor cu granit

nov. 5, 2023 | Fără categorie | 0 comentarii

Placarea mormintelor cu granit aduce un element distinctiv și elegant în cimitir. Granitul este un material durabil și rezistent la intemperii, oferind protecție împotriva factorilor externi și menținând aspectul de-a lungul timpului. Alegerea granitului pentru placarea mormintelor oferă de asemenea posibilitatea de a personaliza și de a aduce unicitate fiecărui loc de odihnă.

De la tonuri mai deschise, precum alb, bej sau gri deschis, până la culori mai intense, precum negru, maro sau verde, granitul oferă o gamă largă de opțiuni pentru a se potrivi în armonie cu mediul înconjurător sau pentru a reflecta personalitatea celui îngropat.

Oferind o gamă largă de opțiuni, clienții pot alege dintr-o varietate de grosimi pentru granit, începând de la 3 cm grosime. Există o paletă diversă de culori disponibile, inclusiv granit prelucrat în Italia, care este recunoscut pentru calitatea și rafinamentul său. De asemenea, există opțiuni de granit provenit din fabrici din India, China sau Egipt, care oferă o selecție bogată și variată. Indiferent de originea granitului, este important să se aleagă culoarea si modelul care să se potrivească cel mai bine stilului și preferințelor personale.

Care sunt cele mai uzuale culori ?

Cele mai uzuale culori sunt cele uniforme cu tonuri de gri si maro, acestea integrându-se armonios în peisajul cimitirului. Griul este ales frecvent pentru capacitatea sa de a reflecta lumina și pentru aspectul său sobru și elegant. Maroul, pe de altă parte, aduce o căldură vizuală și se poate asorta cu mediul înconjurător, mai ales în zonele cu vegetație bogată sau cu arhitectură din piatră naturală.

Negru este o altă opțiune populară, oferind un contrast puternic și un fond ideal pentru inscripții și decorațiuni. Este o alegere clasică pentru cei care doresc un monument funerar care să iasă în evidență și să păstreze claritatea detaliilor pe parcursul anilor.

Albul și nuanțele deschise de bej sunt preferate pentru luminozitatea și puritatea pe care o conferă, simbolizând pacea și eternitatea. Aceste culori pot fi folosite pentru a crea un efect de liniște și serenitate, fiind totodată ușor de combinat cu alte elemente decorative.

Verdele este mai puțin comun, dar poate fi ales pentru a reflecta o legătură cu natura sau pentru a aduce un omagiu persoanelor care au avut o afinitate pentru mediul înconjurător. Este o culoare care poate aduce un element de unicitate și personalizare în designul mormântului.

Indiferent de culoarea aleasă, este esențial ca placarea să fie realizată de profesioniști, pentru a asigura o montare corectă și durabilă. Calitatea lucrării nu doar că va influența aspectul mormântului, dar va contribui și la longevitatea acestuia. În plus, este important de menționat că întreținerea granitului este relativ simplă, acesta necesitând doar curățare periodică pentru a-și păstra strălucirea.

La Cimitirul Bărdinici, ne asigurăm că fiecare placare este executată cu măiestrie și atenție la detalii, astfel încât fiecare monument să reprezinte un omagiu demn pentru cei dragi care au trecut în neființă. Pentru mai multe informații despre serviciile noastre de placare cu granit, vă invităm să ne contactați sau să vizitați pagina noastră dedicată acestui serviciu.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *